Connect with us

Bíblia CROAT

Apocalipse 12

1 I znamenje veliko pokaza se na nebu: ena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda.

2 Trudna vie u poroajnim bolima i mukama raanja.

3 I pokaza se drugo znamenje na nebu: gle, Zmaj velik, ognjen, sa sedam glava i deset rogova; na glavama mu sedam kruna,

4 a rep mu povlai treinu zvijezda nebeskih – i obori ih na zemlju. Zmaj stade pred enu koja imae roditi da joj, im rodi, prodre Dijete.

5 I ona porodi sina, mukia, koji e vladati svim narodima palicom gvozdenom. I Dijete njeno bi uzeto k Bogu i prijestolju njegovu.

6 A ena pobjee u pustinju gdje joj Bog pripravi sklonite da se ondje hrani tisuu dvjesta i ezdeset dana.

7 I nasta rat na nebu: Mihael i njegovi aneli zarate se sa Zmajem. Zmaj ue u rat i aneli njegovi,

8 ali ne nadvlada. I ne bijae im vie mjesta na nebu.

9 Zbaen je Zmaj veliki, Stara zmija – imenom avao, Sotona, zavodnik svega svijeta. Baen je na zemlju, a s njime su baeni i aneli njegovi.

10 I zaujem glas na nebu silan: "Sada nasta spasenje i snaga i kraljevstvo Boga naega i vlast Pomazanika njegova! Jer zbaen je tuitelj brae nae koji ih je dan i no optuivao pred Bogom naim.

11 Ali oni ga pobijedie krvlju Jaganjevom i rijeju svojega svjedoanstva: nisu ljubili ivota svoga – sve do smrti.

12 Zato veselite se, nebesa i svi nebesnici! A jao vama, zemljo i more, jer avao sie k vama, gnjevan veoma, znajui da ima malo vremena!"

13 Kad Zmaj vidje da je zbaen na zemlju, stade progoniti enu koja rodi mukia.

14 No eni bijahu dana dva velika krila orlujska da odleti u pustinju, u svoje sklonite gdje se, sklonjena od Zmije, hrani jedno vrijeme i dva vremena i polovicu vremena.

15 I Zmija iz usta pusti za enom vodu poput rijeke da je rijeka odnese.

16 Ali zemlja pritee u pomo eni: otvori usta i popi rijeku to je Zmaj pusti iz usta.

17 I razgnjevi se Zmaj na enu pa ode i zarati se s ostatkom njezina potomstva, s onima to uvaju Boje zapovijedi i dre svjedoanstvo Isusovo.

18 I stade na morski al.

Continuar Lendo