Connect with us

Bíblia BULCARIGRADNT

Apocalipse 17

1 И дойде един от седемте ангели, които държеха седемте чаши, та поговори с мене и рече ми: Ела, ще ти покажа съдбата на големата блудница която седи на многото води;

2 с която блудствуваха царете земни, и опиха се жителите на земята от виното на нейното блудодеяние.

3 И заведе ме духом в пустиня; и видех жена седеща на червен звер пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.

4 И жената бе облечена в багреница и в червено, и позлатена със злато и драгоценни камене и с бисери, и имаше в ръката си златна чаша пълна с мърсоти и нечистоти от нейното блудодеяние.

5 И на челото й имаше написано име: Тайна: Вавилон великий, майка на блудниците и на гнусотиите земни.

6 И видех жената като се опиваше от кръвта на светиите и от кръвта на мъчениците Исусови; и като я видех почудих се с големо почудване.

7 И рече ми ангелът: Защо се почуди? Аз ще ти кажа тайната на жената и на звера който я носи и който има седемте глави и десетте рога.

8 Зверът когото си видел беше, и нема го; и ще възлезе из бездната и отиде в погибел; и ще се почудят жителите на земята на които имената не са написани в книгата на живота от създание мира, кога видят звера който беше, и го нема вече, ако и да го има.

9 Тука е умът който има мъдрост. Седемте глави са седем гори дето жената седи на тех;

10 и седем царе има: Петте паднаха, и единият стои, другият не е дошел още, и кога дойде малко требва да постои.

11 И зверът който беше и го нема той е осмият, и от седемте е, и отхожда в погибел.

12 И десетте рога които виде ти десет царе са които още не са приели царство, но за един час приимат власт като царе със звера.

13 Те са единомислени, и ще предадат на звера силата си и властта си.

14 Те ще се бият с Агнето; и Агнето ще ги победи, защото е Господ на господарите и Цар на царете; и които са с него звани са и избрани и верни.

15 И казва ми: Водите които си видел дето седи блудницата, те са народи и люде и племена и езици.

16 И десетте рога които си видел на звера, те ще възненавидят блудницата, и ще я направят пуста и гола, и плътта й ще поядат, и нея ще изгорят в огън.

17 Защото Бог тури в сърдцата им да сторят неговата воля, и да действуват единомислено, и да дадат царството си на звера докле се сбъдат Божиите думи.

18 И жената която си видел е големият град който царува над земните царе.

Continuar Lendo